OCZYSZCZAJĄCY OLEJEK DO CIAŁA RESCUE & RENEW

Nasiąknij tym, co najlepsze. Ten intensywnie nawilżający produkt zawiera olejek z pestek winogron, dzięki czemu wspomaga kolagen i jędrny wygląd skóry, a także olejek z ziaren sezamu, który pomaga ją nawilżać i sprawia, że skóra wygląda na gładką. Idealny podczas odprężającego masażu lub dla dodatkowej pielęgnacji.# 6811

 KLUCZOWE SKŁADNIKI I ICH ZALETY

– Aromatyczne olejki eteryczne z pomarańczy, lawendy, anyżu i bergamotki znane są ze swoich korzystnych właściwości dla samopoczucia: uspokajają i odprężają.

– Witamina E ma właściwości przeciwutleniające i pomaga chronić nawilżająca barierę skóry.

– Olejki z pestek winogron i sezamu nawilżają, wspomagając kolagen i sprawiają, że skóra wygląda najędrną.

– Olejek arganowy, który zawiera przeciwutleniacze, witamina E oraz niezbędne kwasy tłuszczowe pomagają nawilżać i odżywiać skórę.

CECHY PRODUKTU

-Nawilża skórę, sprawiając, że wygląda na elastyczną oraz pomagając zmniejszyć widoczność wgłębień w skórze.

– Pomaga nadać skórze pełen blasku i jasny wygląd.

– Nawilża skórę i pomaga jej zachować nawilżenie.

– Poprawia wygląd szarej, zmęczonej i pozbawionej blasku skóry, pomagając nadąć jej gładszy i bardziej miękki wygląd.

– Stymuluje powierzchnię skóry podczas masażu.

– Opracowany przy użyciu olejków eterycznych.

– Odpowiedni dla każdego rodzaju skóry, nawet wrażliwej.

– Nie blokuje porów.

– Produkt testowany dermatologicznie.

– Certyfikowany produkt wegański i bezglutenowy.

 KLUCZOWE SKŁADNIKI ROŚLINNE

– Wyciąg z korzenia kurkumy wspomaga pełen blasku wygląd skóry.

– Wyciąg z mniszka lekarskiego wspomaga efekt oczyszczający, który nadaje ogólny zdrowy wygląd skóry.

– Olejek z korzenia imbiru wspomaga efekt oczyszczający, który nadaje jasność, przyczyniając się do poprawy wyglądu  szarej, pozbawionej blasku skóry.

SPOSÓB UŻYCIA

Nałóż bezpośrednio na skórę lub na dłonie i masuj. Produkt lepiej się wchłania, jeśli skóra jest lekka wilgotna po kąpieli.

SKŁADNIKI

Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Helianthus

Annuus (Sunflower) Seed Oil, Isopropyl Palmitate, Coco-Caprylate, Ethylhexyl

Palmitate, Laureth-4, Alcohol, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus

Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Cymbopogon Citratus Leaf Oil, Illicium

Verum (Anise) Fruit Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Pogostemon

Cablin Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Crambe Abyssinica Seed Oil, Curcuma

Aromatica Root Oil, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Taraxacum

Officinale (Dandelion) Extract, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract,

Tocopherol, Linalyl Acetate, gamma-Terpinene, beta-Pinene, alpha-Pinene,

trans-Anethole, Nerolidol, Allylanisole, Geranyl Acetate, Eucalyptol, Heliotropine,

Limonene, Linalool, Citral, Geraniol, Farnesol, Coumarin.

 


SKŁADNIKI POD LUPĄ

Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil– olej z pestek winogron. Działa ściągająco, gojąco i poprawia napięcie skóry, w czystej postaci może przesuszać i mocno ściągać. Jest składnikiem różnych kosmetyków, polecany do skóry naczynkowej, zmniejsza tzw. pajączki, a także starzejącej się. Włosom nadaje połysk i wygładzenie.Przeciwutleniacz, antyoksydant, koi, łagodzi, wzmacnia naczynia krwionosne, natłuszcza, odżywia, działa przeciwzmarszczkowo. Ale też działa ściągająco w czystej postaci. Niekomedogenny, bezpieczny dla kobiet w ciązy, nie uczula.

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oi– olej sezamowy. Zapobiega infekcjom bakteryjnym, nawilża, odżywia,spowalnia procesy starzenia. Działa jako naturalny filtr przeciwsłoneczny. Działa antyoksydacyjnie, przeciwutleniająco. Koi, łagodzi, wzmacnia naczynia krwionośne, wygładza. Jeśli chodzi o włosy: stymuluje porost włosa, wzmacnia cebulki, działa przeciwłupieżowo. Niekomedogenny, nie alergizuje, przyjazny dla kobiet w ciąży.

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil– olej z nasion słonecznika. Charakteryzuje się zawartością nienasyconego kwasu linolowego (72%), zawiera także kwas oleinowy (16%), palmitynowy (6%) oraz niewielkie ilości behenowego, linolenowego, lignocerynowego i gammalinolenowego. Bogaty w wit. E. Zawiera woski, lecytynę, a także karoteny. Działanie przeciwzapalne, łagodzące i przeciwrodnikowe. Niekomedogenny, nie alergizuje, bezpieczny dla kobiet w ciąży. Doskonale zmiękcza i wygładza skórę. Zawiera 90% NNKT.

Isopropyl Palmitate,-Palmitynian izopropylu– Wpływa na właściwości aplikacyjne kosmetyków – daje dobry poślizg przy rozsmarowywaniu

Coco-Caprylate– emolient

Ethylhexyl Palmitate Emolient. Zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody. Zmiękcza i wygładza skórę. Substancja stosowana jako renatłuszczająca w preparatach myjących.

Laureth-4, Alcohol– emulgator

Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil– olejek pomarańczowy. Antyoksydant, substancja aromatyzująca. Działanie antyoksydacyjne, łagodzące, przeciwzmarszczkowe i antynowotworowe. Główny składnik olejku pomarańczowego to D-limonen, związek należący do monoterpenów, który posiada właściwości antyoksydacyjne, antybakteryjne, antynowotworowe oraz hamuje aktywność enzymu elastazy, tym samym zapobiega degradacji elastyny, białka, które razem z kolagenem odpowiadają za sprężystość i jędrność skóry.

Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil– Bergamotka. Łagodzi stress oraz stany. Posiada właściwości antyseptyczne I przeciwwirusowe. Pomocny w pielęgnacji opryszczki, stanów zapalnych skóry, liszajach, trądziku i łojotoku. Wymieszany z olejem roślinnym wspomaga gojenie się ran i regenerację skóry. Zalecany jest przede wszystkim do cery tłustej. Olejek jest naturalnym dezodorantem, wykazuje skuteczne działanie na bakterie powodujące rozkład potu i zły zapach skóry. Stosowny w olejkach do masażu przy napięciu nerwowym, stresie, depresji i apatii.Nie wolno używać olejku z bergamoty na skórę przed wyjściem na słońce. Zawarte w olejku składniki mogą podnieść wrażliwość skóry na światło słoneczne i doprowadzić do reakcji alergicznej.

Cymbopogon Citratus Leaf Oil– olejek z liści trawy cytrynowej. Zawiera: wit A, wit. B1 9 tiaminę), wit. B2 (ryboflawinę), wit. B3 (niacynę), wit. B6 (pirydoksynę) wit.B9 (kwas foliowy) wit. C, Ponadto w składzie trawy cytrynowej znajduje się także: fosfor, magnez, potas, wapń,żelazo.Warto zaznaczyć, że roślina ta zawiera również cytral – związek chemiczny o działaniu przeciwnowotworowym.W kosmetyce: ujędrnia, działa przeciwstarzeniowo. Jest jednym z niewielu olejów, w których dominującym składnikiem jest cytral ( zawartość 75- 85%). Pachnie niezwykle intensywnie i cytrusowo. Zapach ten przypada do gustu ludziom, za to owady odstrasza. Ten składnik powoduje, że nasz olejek rescue&renew odstrasza komary.

Illicium Verum (Anise) Fruit Extract– olejek eteryczny Anyż. Skutecznie odstrasza owady. Wykorzystywany w kosmetyce i medycynie estetycznej, z uwagi na dużą zwartość kwasu anyżowego w ziarnach roślin, który wykazuje działanie konserwujące. Cechuje się bardzo wysoką aktywnością mikrobiologiczną uniemożliwiającą rozwój infekcji na tle grzybiczym. Z tego powodu zapobiega powstawaniu wyprysków na skórze i dodatkowo działa liftingująco i wygładzająco na skórę zapobiegając powstawaniu zmarszczek.

Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil– olejek lawendowy. Działa antyseptycznie, przeciwzapalnie, koi, łagodzi, wzmacnia naczynia krwionośne. Stymuluje porost włosów, wzmacnia cebulki, działa przeciwłupieżowo. Wykorzystywany jest jako środek antyseptyczny i przyśpieszający gojenie się ran, oparzeń i podrażnień skóry.

Pogostemon Cablin Oi– olejek patchouli. Wykazuje działanie antyseptyczne, przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne i antyoksydacyjne. Odstrasza owady.

Argania Spinosa Kernel Oil– olej arganowy. To naturalny olej roślinny pozyskiwany z jąder orzechów Drzewa Arganowego. Olej arganowy jest niezwykle cennym surowcem kosmetycznym oraz spożywczym. Olej arganowy zawiera, między innymi, naturalne Tokoferole (witamina E), Fenole, Fitosterole, Karoteny (witamina A), Skwalen oraz cenne Kwasy Tłuszczowe, w tym kwasy Omega 3, Omega 6 i Omega 9. działanie antyoksydacyjne (zwalcza wolne rodniki), przeciwstarzeniowe oraz przeciwzmarszczkowe. Zapobiega wysychaniu skóry i poprawia jej elastyczność. Opóźnia procesy degradacji włókien elastylowych i kolagenowych. Z tego względu stosowany jest w zabiegach profilaktyki i zwalczania blizn towarzyszących ciąży czy odchudzaniu. Reguluje wydzielanie sebum (łoju ludzkiego) i zapobiega jego rogowaceniu, przez co redukuje skłonność do powstawania zaskórników. Posiada działanie przeciwzapalne i kojące. Jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry skłonnej do rumienia, trądziku, łuszczycy oraz łojotokowych zapaleń mieszków włosowych. Jest odpowiedni zarówno dla cery suchej – ze względu na swoje działanie ochronne, jak i tłustej – ze względu na właściwość regulacji procesu wydzielania sebum.

Crambe Abyssinica Seed Oil– olej abisyński. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry zapewnia intensywne nawilżenie nawet gdy skóra jest bardzo wysuszona i widoczne jest wiele zmarszczek. Poprawia kondycje skóry, redukuje zmarszczki. Pozostawia skórę gładszą, elastyczną i miękką w dotyku. Olej ten szybko i łatwo penetruje naskórek, co pomaga w uzupełnieniu utraconych lipidów i jednocześnie nie zostawia tłustego filmu.

Curcuma Aromatica Root Oil– olejek z korzenia kurkumy. Silny przeciwutleniacz, chroni ona organizm przed działaniem wolnych rodników, które uszkadzając komórki, przyspieszają procesy starzenia i zwiększają ryzyko rozwoju chorób nowotworowych. Warto wiedzieć, że obecna w kurkumie kurkumina jest naturalnym antybiotykiem, a także korzystnie wpływa na układ nerwowy.

Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oi– Olej z nasion Meadowfoam czyli olej z nasion łąkowej piany. Olej ten doskonale nawilża i zmiękcza skórę bez pozostawiania uczucia tłustości. Polecany jako dodatek do olejków do masażu, umożliwia dłuższe wykonywanie masażu, nadaje mieszance olei większą smarowalność. Zastosowany w błyszczykach do ust zwiększa ich nawilżenie i przeciwdziała pękaniu suchych ust. Olej zalecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji włosów ze względu na właściwości nawilżające. W kosmetykach kolorowych (np. szminkach) zapewnia większą przyczepność pigmentów, co wpływa na trwałość makijażu.

Taraxacum Officinale (Dandelion) Extract– mniszek lekarski. Wybiela przebarwienia, koi cerę trądzikową, ma działanie antyoksydacyjne czyli zwalcza wolne rodniki. Wygładza i zmiękcza skórę. Mniszek wpływa korzystnie na każdy typ cery.Mniszek poprawia kolor skóry, rozjaśnia ją. Roślina bogata jest w witaminy A, C, E, K, ryboflawiny, wit. B6, wapń, żelazo, mangan, potas, kwas foliowy, fosfor i miedź. Wycisza stany zapalne, goi rany, zmniejsza widoczność blizn potrądzikowych.

Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract– korzeń imbiru. Rozgrzewa, pobudza krążenie. Świetnie działa na cellulit.

Tocopherol wit.E

– najskuteczniejszy antyoksydant i wymiatacz wolnych rodników rozpuszczalny w tłuszczach,

– stosowana zewnętrznie wnika głęboko w skórę, chroniąc przed stresem oksydacyjnym wszystkie składniki tłuszczowe skóry,

– zapobiega fotostarzeniu, czyli przedwczesnemu starzeniu skóry spowodowanemu niekorzystnym dzialaniem promieniowania słonecznego oraz chroni przed zamianami nowotworowymi skóry

– wspomaga ochronę skóry przed promieniowanem UV, wpływa na podwyższenie wartości faktora SPF,

– chroni przed poparzeniem słonecznym, łagodzi rumień i podrażnienie oraz wzmacnia naturalne własności ochronne skóry,

– regeneruje zniszczenia skóry spowodowane niszczącym działaniem promieniowania UV oraz chroni przed zamianami nowotworowymi skóry,

– działa przeciwzapalnie, sprzyja gojeniu i regeneracji uszkodzonego naskórka,

– poprawia barierę lipidową naskórka, która ulega osłabieniu z wiekiem, dzięki czemu skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej elastyczna, wygładzeniu ulegają drobne zmarszczki,

– gamma-tokoferol hamuje nadmierną produkcję melaniny, dzięki czemu zapobiega tworzeniu przebarwień oraz zmniejsza już istniejące plamy.

Linalyl Acetate- Występuje fitochemicznie w wielu rodzajach roślin, kwiatów i przypraw.

Beta-Pinene– związek organiczny, występuje w roślinach.

Alpha-Pinene– Związek organiczny, występuje w drzewach iglastych, zwłaszcza sosny.Występuje także w olejku z rozmarynu.

Trans-Anethole– związek organiczny, który jest powszechnie stosowany jako substancja zapachowa. W dużej mierze przyczynia się do wzmocnienia zapachu anyżu i kopru włoskiego, lukrecji, kamfory.

Nerolidol– organiczny związek. Występuje w olejku z kwiatów pomarańczy gorzkiej.

Geranyl Acetate– naturalny związek organiczny.Aromat róży.

Eucalyptol– olejek eukaliptusowy- naturalny związek organiczny.

Heliotropine– Substancja organiczna, pozyskiwana najczęściej z kwiatów heliotropu.Składnik kompozycji zapachowej. Naturalny konserwant, bakteriobójcze. Bezpieczne dla kobiet w ciąży.

Limonene- imituje zapach skórki cytrynowej/ pomarańczowej.Występuje w olejku pomarańczowym ( do 90%), kminkowym (do 40%)i sosnowym lub jest pozyskiwany syntetycznie. Substancja zapachowa.

Linaloo– substancja zapachowa. Organiczny związek chemiczny,o zapachu konwalii, otrzymywany z olejków eterycznych lub syntetycznie.

Citral– organiczny związek chemiczny. Związek przypomina intensywny zapach przypominający cytrynę.

Geraniol– substancja pozyskiwana z roślinnych olejków eterycznych lub syntetycznie. Imituje zapach pelargonii.

Farneso– Organiczny związek chemiczny. Jest składnikiem wielu olejków eterycznych, między innymi konwaliowego, lipowego, muszkatołowego i akacjowego.Otrzymuje się go z olejków kwiatu lipy.

Coumarin– związek organiczny o zapachu wysuszonej trawy. Występuje w wielu roślinach z rodziny traw, storczykowatych, motylkowatych, jasnotowatych. Składnik kompozycji zapachowych.



Jeśli chcesz wiedzieć więcej a może pracować z nami i zostać konsultantem skontaktuj się ze mną 

WIĘCEJ INFORMACJI:

Katarzyna Sporysz

Konsultant Przedsiębiorca Arbonne

Kosmetyczka/wizażystka/masażystka

Trener fitness twarzy