OCZYSZCZAJĄCA MASKA DO TWARZY z serii RESCUE&RENEW.

OCZYSZCZAJĄCA MASKA DO TWARZY z serii RESCUE&RENEW.

Maska wykorzystuje technologię pochłaniającą  łój  z  pięcioma  samozobojętniającymi  się  kwasami,  nadając  skórze  jasny  wygląd.  Po nałożeniu produkt wysycha, ukazując obszary, z których został pochłonięty nadmiar sebum. Formuła zawiera również olejek z rozmarynu, dzięki czemu skóra nie traci nawilżenia. Ale sprawdź na własnej skórze. Kod produktu #6813 wpisz w lupkę na stronie www.katarzynasporysz.arbonne.pl. Zobacz również filmik na kanale youtube.

KLUCZOWE SKŁADNIKI I ICH ZALETY

Glinka różowa usuwa zanieczyszczenia z powierzchni skóry jak magnes, oczyszczając i delikatnie złuszczając.

• Olejek z rozmarynu pomaga nawilżać skórę i zachować jej jasny wygląd.

• Pięć samozobojętniających się kwasów, czyli kwas migdałowy, kwas fitowy, kwas mlekowy, kwas salicylowy i kwas azelainowy, pomaga rozjaśnić kolor skóry i poprawić jej wygląd.

SPOSÓB UŻYCIA

Nałóż cienką warstwę produktu na oczyszczoną twarz, unikając okolicy oczu. Po 15 minutach lub gdy maska całkiem wyschła, dokładnie zmyj ją letnią wodą i delikatnie osusz twarz. Możesz doświadczyć krótkotrwałego mrowienia lub zaczerwienienia, co jest normalne w przypadku maski tego rodzaju. Stosuj raz lub dwa razy w tygodniu.

CECHY PRODUKTU

• Maska wykorzystuje technologię pochłaniającą łój i zanieczyszczenia z powierzchni skóry, która sprzyja odblokowaniu porów.

• Widocznie pochłania nadmiar sebum bez podrażniana skóry, sprawiając, że pory wydają się zmniejszone.

• Pomaga nadać skórze blask oraz gładszy, bardziej miękki i odświeżony wygląd.

• Sprawia, że cera wygląda na oczyszczoną i odnowioną.

• Odpowiedni dla każdego rodzaju skóry, nawet wrażliwej.

• Produkt testowany dermatologicznie.

• Certyfikowany produkt wegański i bezglutenowy.

SKŁADNIKI

Aqua/Water/Eau, Kaolin, Illite, Bentonite, Glycerin, Polysorbate 20, Caprylyl Glycol, Xanthan Gum, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Taraxacum Officinale (Ginger) Root Extract, Pentylene Glycol, 4-t-Butylcyclohexanol, Officinale (Dandelion) Leaf Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Extract, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Pentylene Glycol, 4-t-Butylcyclohexanol, Allantoin, Maris Sal/Sea Salt/Sel Marin, Silica, Salicylic Acid, Phytic Acid, Caprylhydroxamic Acid, Azelaic Acid, Lactic Acid, Mandelic Acid, Citric Acid, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Limonene.


POLECAM RÓWNIEŻ

Rescue & Renew Oczyszczająca sól do kąpieli, #6810

Rescue & Renew Oczyszczający żel do ciała, #6816

Rescue & Renew Oczyszczający balsam do ciała, #6815

KLUCZOWE SKŁADNIKI ROŚLINNE

• Wyciąg z korzenia kurkumy wspomaga pełen blasku wygląd skóry.

• Wyciąg z mniszka lekarskiego wspomaga efekt oczyszczający, który nadaje ogólny zdrowy wygląd skóry.

• Olejek z korzenia imbiru wspomaga efekt oczyszczający, który nadaje jasność, przyczyniając się do poprawy wyglądu szarej, pozbawionej blasku skóry.

SKŁADNIKI POD LUPĄ:

Kaolin– używany przede wszystkim do skór mieszanych, tłustych. Oczyszcza, podsusza, wygładza, ściąga pory, wyrównuje koloryt, ujędrnia i mineralizuje, lekko poleruje powierzchnię i działa przeciwzapalnie. Reguluje wydzielanie sebum. Po niej skóra staje się rozświetlona i wygładzona.

Illite– Francuzka glinka czerwona. Pomocna przy cerze naczyniowej. Polecana na łagodzenie objawów trądziku różowatego. Ujednolica koloryt skóry. Oczyszcza, detoksykuje, regeneruje i oczyszcza skórę. Zawiera dużą ilośc krzemu, żelaza, aluminium oraz wapń, magnez, sód, potas.

Glycerin– Gliceryna z tłuszczów roślinnych.  Łagodzi podrażnienia i przyspiesza regenerację skóry, ma działanie ochronne (zimą chroni przed mrozem i wiatrem), wygładza zmarszczki, a także odżywia suche włosy. łagodzi podrażnienia skóry,wygładza, odżywia i regeneruje, silnie nawilża odwodnioną skórę, wzmacnia słabe i wypadające włosy, ujędrnia i poprawia elastyczność skóry, likwiduje drobne zmarszczki i zmniejsza ich widoczność, chroni skórę przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych, wspomaga funkcjonowanie lipidów, które tworzą barierę wodno-lipidową.

Polysorbate 20–  to nietoksyczny, nowoczesny emulgator otrzymywany z oleju kokosowego. Stosowany jest do emulgowania i utrwalania emulsji O/W. Nie podrażnia i jest najłagodniejszy ze wszystkich polysorbate. Idealny do tworzenia „mgieł w sprayu”, kremów, balsamów, toników.

Caprylyl Glycol– Emolient tłusty, filmotwórczy. Ma właściwość wnikania głęboko w skórę, przez co jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych. Ma różne zastosowania, w kosmetykach myjących działa myjąco i renatłuszczająco, jest także humektantem, nawilża, zapobiega wysychaniu kosmetyku oraz lekko konserwuje, wykazuje działanie bakteriostatyczne.

Xanthan Gum–  Guma ksantanowa należy do jednych z najpopularniejszych dodatków do żywności. Pełni rolę emulgatora, stabilizatora i zagęstnika, dzięki czemu pojawia się w składzie takich produktów, jak sosy, dressingi, dżemy, marmolady. Dodawana jest również do preparatów kosmetycznych.

Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil– Olejek rozmarynowy. Przeciwutleniacz, antyoksydant. Reduktor, reduktor tkanki tłuszczowej.Substancja aktywna. Substancja antybakteryjna. Substancja antyseptyczna, przeciwzapalna. Substancja grzybobójcza. Substancja odżywcza. Substancja przeciwłojotokowa. Substancja przeciwzmarszczkowa.

Taraxacum Officinale (Dandelion) Leaf Extract– ekstrakt z mniszka lekarskiego.Wykazuje działanie antyoksydacyjne, skutecznie walczy z wolnymi rodnikami. Ponadto pielęgnuje, poprawia ogólną kondycję skóry, przyczynia się do redukcji stanów zapalnych, redukuje zaczerwienienia, działa oczyszczająco. Skóra staje się gładka i odzyskuje zdrowy koloryt

Curcuma Longa (Turmeric) Extract– Kurkuma należy do rodziny imbirowatych. Kurkumina ma silne właściwości antybakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne, antyoksydacyjne.

Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract– ekstrakt z korzenia imbiru- Imbir stosowany jest w kosmetyce od pokoleń. W starożytności imbir dodawany do preparatów kosmetycznych powodował że skóra stawała się gładka i jędrna. Dziś imbir to składnik występujący m. in. w kosmetykach wyszczuplających, modelujących i antycellulitowych. Posiada właściwości rozgrzewające, stymulujące, pobudzające krążenie oraz przyśpiesza spalanie tłuszczów.Imbir występuje również w kosmetykach przeciwzmarszczkowych, ma działanie antyoksydacyjne oraz rewitalizujące. Z uwagi na swoje bakteriobójcze działanie, imbir jest również idealnym składnikiem w preparatach przeciwtrądzikowych.

Pentylene Glycol- Pentylene Glycol – pełni rolę przekaźnika, czyli pomaga innym składnikom przenikać przez skórę, utrzymuje wilgoć. Surowiec zatwierdzony przez organizacje certyfikujące naturalne kosmetyki.

4-t-Butylcyclohexanol- ?

Allantoin- alantoina. Działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, wspomaga procesy regeneracji i odbudowy naskórka, stymuluje proces gojenia się ran. Działa silnie nawilżająco, przez co wywołuje uczucie gładkości na skórze. Zmniejsza drażniące działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych. Wykazuje działanie keratolityczne (usuwa martwe komórki odblokowując pory, pozwalając na wypłynięcie nadmiaru łoju na powierzchnię skóry), wygładzające i zmiękczające. Stosuje się ją w kosmetykach pielęgnacyjnych (do cery wrażliwej, dojrzałej, suchej i trądzikowej), w produktach do pielęgnacji niemowląt (zasypkach, kremach przeciwko PZS), kosmetykach nawilżających do rąk, stóp, preparatach do golenia, a także środków przeznaczonych do higieny jamy ustnej i preparatach po opalaniu.

Maris Sal/Sea Salt/Sel Marin– sól morska. W kosmetyce sól morska ma bardzo szerokie zastosowanie, jest naturalnym konserwantem, przedłuża trwałość kosmetyków, reguluje lepkość, jest składnikiem odkażającym, oczyszczającym, gojącym, przeciwzapalnym, ściągającym i tonizującym, przeciwłojotokowym, łagodzącym podrażnienia, stosowana w preparatach do skóry trądzikowej i tłustej. Pomaga w likwidowaniu łupieżu, działa przeciwpróchniczo, często dodawana jest do past do zębów. Działa także detoksykująco, stąd stosowana w kąpielach, wyciąga nadmiar wody z organizmu, likwiduje obrzęki i opuchnięcia nóg. Remineralizuje i opóźnia procesy starzenia. Jest bardzo częstym materiałem ściernym w peelingach mechanicznych do ciała i stóp. Wspomaga likwidację cellulitu.

Silica ( krzemionka, dwutlenek krzemu) -Zastosowanie znajduje w kosmetykach i preparatach przeciwłojotokowych, przeciwtrądzikowych, do cery mieszanej i tłustej, w kosmetykach do makijażu, pudrach, ma zdolność rozpraszania światła, przez co optycznie wygładza skórę. Wzmacnia włosy i paznokcie. Pochłania wilgoć, pot i sebum ze skóry, matuje, nadaje kosmetykom jedwabistej konsystencji, poprawia właściwości aplikacyjne i przyczepność. Stosowany także w pastach do zębów jako materiał remineralizujący, czyszczący i polerujący.

KWASY:

Salicylic Acid– kwas salicylowy. Składnik jest rozpuszczalny w tłuszczach, dzięki czemu oprócz właściwości złuszczających, ma także zdolność przenikania przez warstwę łojową i wnikania w głąb skóry. Dociera w głąb mieszków włosowych, co ma duże znaczenie w leczeniu trądziku. Przyczynia się do odblokowania porów, zapobiega tworzeniu się wyprysków oraz pomaga oczyścić skórę z zaskórników. Im tłustsza jest skóra, tym działanie skuteczniejsze. Składnik działa także przeciwzapalnie i gojąco, pomaga na problem tzw. wrastających włosków.

Phytic Acid– kwas fitynowy. Kwas fitowy pochodzi głównie z roślin strączkowych, a także różnego rodzaju ziaren i nasion. Naukowcy udowodnili, że kwas fitowy w zależności od stężenia, daje inne efekty na skórze. Z tego względu spokojnie mogą stosować go osoby z cerą tłustą, jak i suchą czy mieszaną, osoby z przebarwieniami różnego rodzaju, mające problem z wrażliwością skóry, trądzikiem różowatym, a także rozszerzonymi naczyniami krwionośnymi.

Caprylhydroxamic Acid– Kwas kaprylhydroksamowy- Łagodny konserwant – przedłuża trwałość kosmetyku, chroni przed rozwojem bakterii i drobnoustrojów. Może także działać nawilżająco.

Azelaic Acid- kwaas azelainowy– Kwas azelainowy to naturalny, występujący między innymi w ziarnach zbóż, związek dikarboksylowy Kwas azelainowy posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych.  rozjaśnia przebarwienia (przy melasmie, ostudzie i inne plamach barwnikowych oraz przebarwieniach pozapalnych).Działanie przeciwzaskórnikowe, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne.Stosuje się go przy zapalnym i niezapalny trądziku pospolitym oraz różowatym, łuszczycy, jak również zapaleniu mieszków włosowych. Kwas azelainowy z powodzeniem można stosować także przy cerze  naczyniowej, wrażliwej i skłonnej do rumienia.

Lactic Acid– kwas mlekowy. Kwas mlekowy (do 5%) działa nawilżająco, ze względu na swoje właściwości wiązania wody w wierzchnich warstwach naskórka. Użyty we właściwych stężeniach (do 5%) rozluźnia spoiwo międzykomórkowe. Regularne stosowanie kosmetyków z kwasem mlekowym odmładza naskórek i spłyca zmarszczki, dzięki stopniowemu złuszczaniu obumarłych komórek warstwy rogowej. Szybciej złuszczane komórki powodują wzrost nowych komórek. Pozbawiony warstwy zrogowaciałych komórek „młody” naskórek kilkakrotnie lepiej wchłania kosmetyki odżywcze. Tak więc toniki, peelingi i maseczki z 2-5% kwasem mlekowym należą do podstawowych kosmetyków pielęgnacyjnych cery tłustej i mieszanej, dojrzałej.

Mandelic Acid– kwas migdałowy. Pozyskiwany z gorzkich migdałów. Ma działanie złuszczające i odkażające. Kwas migdałowy zmniejsza oznaki starzenia, rozjaśnia skórę. Doskonały do skóry szarej i zmęczonej, zwęża rozszerzone pory, spłyca zmarszczki.Złuszczając skórę pobudza skórę do regeneracji oraz pobudza produkcję kwasu hialuronowego. Reguluje wydzielanie sebum. Hamuje rozwój bakterii.Zapobiega tworzeniu się krost, pryszczy i zaskórników. Dobrze tolerowany przez skórę.

Citric Acid– kwas cytrynowy. należy do grupy alfahydroksykwasów (AHA), łatwo rozpuszcza się w wodzie, występuje naturalnie w przyrodzie, w roślinach i organizmach zwierzęcych. Wykazuje działanie keratolityczne, czyli złuszczające, dzięki czemu usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę. W kosmetykach pełni rolę regulatora pH, a także kompleksuje jony metali, dzięki czemu zwiększa trwałość kosmetyku.

Phenoxyethanol– konserwant.

Potassium Sorbate– łagodna substancja konserwująca. Uniemożliwia przetrwanie mikroorganizmów w kosmetyku i zabezpiecza go przed utratą jakości.  Polecana przez instytucje certyfikujące do zabezpieczania kosmetyków naturalnych i organicznych.

Sodium Benzoate–  Sól sodowa kwasu benzoesowego, jak i sam kwas benzoesowy to konserwanty, czyli substancje zabezpieczające kosmetyk przed skażeniem mikrobiologicznym. Są one dopuszczone  przez organizacje certyfikujące do stosowania w kosmetykach naturalnych. Benzoesan sodu jest stosowany w kwaśnym pH (2-5.5) i jest odporny na działanie promieni UV. Jest bezpiecznym konserwantem, nie drażni skóry ani błon śluzowych.

Limonene–  Zapach. Związek występuje głównie w skórce cytryny, odpowiadając za jej charakterystyczny zapach. Jest również silnym przeciwutleniaczem, który wychwytuje wolne rodniki. Limonen pobierany jest często z otoczenia, ponieważ występuje on naturalnie w owocach cytrusowych.


Jeśli chcesz wiedzieć więcej a może pracować z nami i zostać konsultantem skontaktuj się ze mną 

WIĘCEJ INFORMACJI:

Katarzyna Sporysz

Konsultant Przedsiębiorca Arbonne

Kosmetyczka/wizażystka/masażystka

Trener fitness twarzy