MAKEUP PIMER / BAZA POD MAKIJAŻ

Doskonały podkład pod makijaż.

Nadaje naszemu makijażowi trwałości,wytrzymałość.

Cechy produktu:

Kremowa formuła o lekkiej i gładkiej konsystencji przygotowuje powierzchnię skóry do nałożenia podkładu, lekko matuje makijaż, 
• Pomaga zmniejszać widoczność niedoskonałości cery oraz drobnych i głębszych zmarszczek.
• Pomaga zachować trwałość makijażu przez całydzień.
• Produkt testowany dermatologicznie i okulistycznie.

  • Bezpieczny dla kobiet w ciąży

 

Kluczowe składniki:

Cząsteczki kwasu hialuronowego pomagają nadać powierzchni skóry gładki wygląd.
• Wyciąg z liści zielonej herbaty pomaga odżywiaćskórę.
• Olejek z pestek winogron pomaga nadać skórzegładki wygląd i nawilżyć ją.
• Tlenki żelaza i mika pomagają ukryć niedoskonałościcery, nadając jej miękki wygląd.
• Wyciąg ze skrzypu polnego pomaga odżywiać skórę.

Jest to genialny produkt do skór normalnych,mieszanych, problematycznych, trądzikowych. W swoim składzie posiada składniki, pochłaniające sebum. Przy skórach przesuszonych radziłabym uważać- jedynie okazjonalnie na ważne wyjścia. Produkt nadaje gładkość jednocześnie pielęgnuje skórę.

Skład:

Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethicone Crosspolymer, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, C12-15 Alkyl Benzoate, PrunusArmeniaca (Apricot) Kernel Oil, Camellia Sinensis Leaf Extract, EquisetumArvense Extract, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Silica, Tribehenin, Ceramide2, PEG-10 Phytosterol, Palmitoyl Hexapeptide-12, Ethylhexyl Palmitate, SilicaDimethyl Silylate, Butylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol, HexyleneGlycol, Phenoxyethanol, Lactic Acid, Mica, Tin Oxide, Titanium Dioxide (CI77891), Iron Oxides (CI 77491).

 

Wbrew ogólnemu społecznemu zastraszeniu słowem ,, silikon” chcę Was uspokoić.

Silikon ma wiele twarzy.

W tej modzie na zdrowie, zdrowy tryb życia zachowajmy rozsądek. Nie popadajmy w skrajności. Dobrze doczytujmy właściwości składów. Czasami jedna literka w opisie składu robi wielką różnicę, bo okazuje się, że to inny składnik niż ten, o którym myślimy.

Cyclopentasiloxane– Nadaje gładkość. Należy do gatunku silikonów cyklicznych, zwanych też silikonami lotnymi. Silikony lotne to takie, które po pewnym czasie wyparowują samoistnie ze skóry. Cyclopentasiloxane jest polimerem opartym na organicznym krzemie i z racji swej lekkości stanowi doskonałą bazę dla kosmetyków do twarzy i włosów. Jest to silikon o niskiej lepkości, nietłusty –  nie komedogenny, co oznacza, że nie wywołuje powstawania zaskórników, nie zatyka porów i nie obciąża włosów. Tworzy tzw. warstwę okluzyjną, czyli film, zabezpieczający przed odparowaniem nadmiaru wody. Z tego powodu  cyclopentasiloxane jest silikonem lotnym chyba najczęściej wykorzystywanym w kosmetykach do pielęgnacji twarzy.

Cyclohexasiloxane– Nadaje gładkość. Wpływa na aplikację kosmetyku, ułatwiaj jego rozprowadzenie. Odżywia, wygładza i zmiękcza. Może wypełniać drobne zmarszczki. Lotny silikon – ulatnia się (odparowuje) podczas aplikacji. nie jest filmotwórczy, nie zapycha porów, nie wywołuje zaskórników.

 

Dimethicone Crosspolymer– Nadaje gładkość. Polimer silikonowy, składnik filmotwórczy, ochronny, reguluje konsystencję kosmetyku. Nie powoduje powstawania zaskórników. Poprawia własności sensoryczne preparatu, dając odczucia suchego, jedwabistego filmu na skórze. Absorbuje sebum, wygładza i matuje. Dodatkowo optycznie wygładza drobne zmarszczki.

 

Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer– Nadaje gładkość. Zwany proszkiem mikrosferycznym. Daje uczucie gładkości skóry, dzięki białym drobinkom odbija światło. Pochłania także nadmiar sebum. Często wykorzystywany w podkładach, a także kremach anty-aging, ponieważ potrafi zamaskować zmarszczki.

 

C12-15 Alkyl Benzoate– Konserwant. Składnik skuteczny, zwłaszcza w zastosowaniu w kosmetykach z filtrami UV, jako konserwant zapobiegający gnieżdżeniu się drobnoustrojów. Stosowany także jako emulgator, zmniejsza lepkość i tłustość kosmetyków, poprawia właściwości aplikacyjne, zwilżające. Stosowany w różnego rodzaju kosmetykach, także do makijażu. Składnik niekomedogenny.

 

PrunusArmeniaca (Apricot) Kernel Oil– Olej z pestek moreli.  Jest lekkim emolientem, tworzy na powierzchni skóry i włosów bardzo cienki film, delikatnie natłuszcza, napina, wygładza i odżywia. Nie uczula i nie podrażnia.Często dodawany do kosmetyków dla bardzo wrażliwej skóry. Natłuszcza, odżywia. 

 

Camellia Sinensis Leaf Extract– Wyciąg z zielonej herbaty.Składnik wykazuje działanie bakteriobójcze, ściągające, odkażające, oczyszczające, odświeżające, chłodzące, łagodzące i ochronne. Nawilża i tonizuje. Wskazany do pielęgnacji cery zanieczyszczonej, tłustej i trądzikowej, ale również suchej lub odwodnionej czy wrażliwej ze skłonnością do pękania naczyń krwionośnych, podrażnieniami. Łagodzi także poparzenia, regeneruje, hamuje rozwój stanów zapalnych i normalizuje pracę gruczołów łojowych. Jest silnym antyoksydantem, wspomaga likwidację i zapobiega powstawaniu zmarszczek i zaskórników. Posiada także naturalny filtr UV, aczkolwiek o dość niskim faktorze, ponadto wzmaga syntezę melaniny, może poprawiać koloryt bladej, zmęczonej i poszarzałej skóry oraz przyspieszać opalanie.

 

EquisetumArvense Extract- Wyciąg ze skrzypu polnego. Działa przeciwzapalnie, ściągająco, wzmacniająco na naczynia krwionośne, antyoksydacyjnie, przyspiesza regenerację.Działa przeciwzmarszczkowo.

 

Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil– Olej z pestek winogron. Działa antyoksydacyjnie, hamuje proces starzenia skóry. Zawiera przeciwutleniacze, działa przeciwzapalnie – dlatego jest stosowany w leczeniu trądziku. Posiada właściwości ściągające, co powoduje, że wspomaga zamykanie porów. Zmniejsza wydzielanie sebum, a tym samym świecenie się skóry. Rozjaśnia cienie pod oczami. Nawilża nawet bardzo suchą skórę, posiada właściwości regenerujące. Uelastycznia skórę, działa przeciwzmarszczkowo.

 

Silica- Ze względu na swoje właściwości jest niezwykle popularnym wypełniaczem w kosmetykach mineralnych i tradycyjnych. Krzemionka to substancja mineralna pochodzenia naturalnego. Krzemionka może być stosowana w primerach, pudrach i pudrach wykańczających. Niezwykle ciekawą cechą krzemionki jest zdolność rozpraszania światła. W efekcie zastosowanie jej prowadzi to do optycznego zmniejszenia zmarszczek i drobnych defektów skóry oraz daje efekt soft focus, dlatego też jest często stosowana samodzielnie przez fotografików, charakteryzatorów i wizażystów.To dosyć drogi półprodukt kosmetyczny.

 

Tribehenin– tłuszcz stały z kwasu behenowego (olej z drzewa Moringa oleifera – drzewo cudu). Nadaje konsystencję.

 

Ceramide 2– jest niezbędną cząsteczką skóry, która może wychwytywać i wiązać wodę potrzebną przez naskórek, aby pozostawać elastyczna, gładka i uwodniona. Ten produkt jest stosowany w kosmetykach do makijażu, pielęgnacji skóry i ciała dla suchej i dojrzałej skóry. Walczy też z procesem starzenia się skóry i zachowuje młodość skóry. Ceramide 2 zapewnia funkcję restrukturyzacji i utrzymuje wilgoć i integralność bariery skórnej.Jest pochodzenia syntetycznego.

PEG-10 Phytosterol- emulgator. No…nie jestem z niego dumna. Mam nadzieję, że niebawem i on wyleci ze składu. Marka Arbonne każdego dnia pracuje nad ulepszaniem składów swoich produktów. W myśl motta Pure-Safe-Beneficial.

 

Palmitoilowy heksapeptyd-12- inaczej znany jako oligopeptyd palmityloilowy, jest aminopeptydem nowej generacji złożonym z trzech aminokwasów związanych z kwasem palmitynowym. Ten peptyd łączy się z kwasem palmitynowym, aby zwiększyć jego lipofilność, poprawić jego stabilność i zwiększyć powinowactwo do ludzkiej skóry. Palmitoil heksapeptyd-12 jest fragmentem cząsteczki kolagenu typu I. Działa jak neuroprzekaźnik, stymuluje wytwarzanie kolagenu i innych głównych białek macierzy zewnątrzkomórkowej. Zwiększa ilość kolagenu i kwasu hialuronowego w skórze.

 

 Ethylhexyl Palmitate– Emolient tłusty. Zapobiega nadmiernemu odparowaniu wody z powierzchni skóry i włosów. Kondycjonuje skórę i włosy, czyli zmiękcza, wygładza i nawilża. Sprawia, że produkt lepiej się rozprowadza.

 

SilicaDimethyl Silylate– pochodna krzemionki. Emulgator.

 

Butylene Glycol– poprawia przenikanie substancji aktywnych w głąb skóry. Nawilża i kondycjonuje skórę oraz włosy, zmiękcza i wygładza. Zmniejsza lepkość oraz wykazuje delikatne działanie konserwujące.

 

Sodium Hyaluronate– Przeciwutleniacz, antyoksydant. Zapobiega wysychaniu kosmetyków, ale przede wszystkim dodawany jest w celach pielęgnacyjnych, wypełniających zmarszczki, nawilżających, odmładzających, wzmacniających i poprawiających elastyczność skóry. Ma także działanie regenerujące, przyspiesza gojenie ran, działa przeciwzapalnie, likwiduje blizny i przebarwienia, wzmacnia barierę ochronną skóry, ma zdolność wychwytywania jonów metali ciężkich oraz innych toksyn z otoczenia i przekształcania ich w połączenia rozpuszczalne w wodzie, dzięki czemu skóra nabiera odporności na alergeny i oczyszcza się. Substancja wiążąca wodę w naskórku.

 

Caprylyl Glycol–  Ma właściwość wnikania głęboko w skórę, przez co jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych. Nośnik substancji aktywnych.

 

HexyleneGlycol– emulgator

 

Phenoxyethanol- Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed zakażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np.nabierając krem palcem).

 

Lactic Acid– Substancja nawilżająca, mająca zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka. Działa keratoplastycznie (zmiękcza warstwę rogową), a w wyższych stężeniach działa keratolitycznie (złuszcza zrogowaciały naskórek). Kwas mlekowy stosowany jest głównie w balsamach do pielęgnacji skóry suchej, przesuszonej. Odblokowuje pory skóry i działa antybakteryjnie, dzięki czemu zapobiega tworzeniu ognisk zapalnych, czyli wszelkiego rodzaju wyprysków i zaskórników, jest pomocny przy trądziku, polecany także do pielęgnacji ciała i skóry włosów, pomocny w przypadku rogowacenia, łuszczenia i przesuszenia skóry. Regulator pH.

 

Mica– Daje efekt rozświetlonej skóry- odbija światło. Składnik szeroko stosowany w kosmetyce kolorowej (cienie, pudry, róże). Odbija promieniowanie UV dzięki czemu kosmetyki dłużej zachowują świeżość, a substancje wrażliwe na światło nie ulegają psuciu.

 

Tin Oxide– Nieorganiczny tlenek z grupy tlenków amfoterycznych. Występuje naturalnie w minerałach.Perłowy pigment mineralny. Działa przeciwzapalnie, chroni przed promieniami UV. Zwiększa krycie kosmetyku i jego możliwości aplikacyjne. Filtr UV, Pochłaniacz UV. Odbija światło. Substancja antyseptyczna, przeciwzapalna.

 

Titanium Dioxide (CI77891)– Filtr UV. Jest fizycznym filtrem mineralnym o szerokim spektrum ochrony UV, chroni skórę przed promieniowaniem UVA i UVB. Wykorzystywany w kosmetykach z filtrami, przeciwsłonecznymi i do opalania. Działa na zasadzie lustra, odbija promienie UV, dzięki czemu skóra nie jest narażona na ich negatywne działanie przyspieszające starzenie, zapobiega poparzeniom słonecznym, przebarwieniom, fotostarzeniu, fotodermatozom, przedwczesnemu starzeniu skóry, powstawaniu wolnych rodników, stresom oksydacyjnym, minimalizuje ryzyko czerniaka i bielactwa. Zabezpiecza także częściowo kosmetyki przed utlenianiem się ich składników wrażliwych na światło.

 

Iron Oxides (CI 77491)– tlenek żelaza. Nadaje kolor kosmetykom. Barwnik. Bezpieczny dla kobiet w ciąży.

 

Polecam.

Produkt posiada 45 dni gwarancji.

cena:127 zł  kod #7825

Baza pod podkład cena katalogowa

Makijaż wegański

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

NORMY I BEZPIECZEŃSTWO

DLA KOGO PRODUKTY ARBONNE?

KIM JEST KONSULTANT ARBONNE?

Klient preferencyjny posiada 20% zniżki.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Chcesz wiedzieć więcej skontaktuj się z osobą, która zaprosiła Cię na tą stronę, lub jeśli jesteś tu przypadkiem zapraszam do kontaktu ze mną.

 

Katarzyna Sporysz

Konsultant Przedsiębiorca Arbonne

Kosmetyczka- masażystka

Trener fitness twarzy