Czujesz, jakby Twoja skóra walczyła o przetrwanie? Wzmocnij ją!

ARBONNE INTELLIGENCE®

Ta linia wyjątkowo skutecznych kosmetyków stawia na nową generację zdobyczy w dziedzinie kosmetyki. Łączy najnowsze odkrycia naukowe i dary natury, aby opracować wielozadaniowe, rewolucyjne formuły wychodzące naprzeciw wszystkim Twoim potrzebom związanym ze skóra i uroda. Tajemnicą są zastrzeżone składniki pochodzące z wyciągów roślinnych, które dodają urody Twojej skórze. Ponadto produkty Arbonne Intelligence są opracowane z myślą o uzupełnieniu wszystkich linii do pielęgnacji skóry marki Arbonne. Dzięki temu uzyskujesz zwielokrotnione i widoczne efekty.

Kluczowym składnikiem jest Phytinol (składnik opatentowany) zawiera wyciągi z lucerny i cykorii, wspomaga wygląd skóry pod względem elastyczności i gładkości, zmniejszając widoczność zmarszczek.

Jak wzmocnić swoją skórę?

Jednym z produktów tej linii jest ODŻYWCZY OLEJEK DO TWARZY, który działa bardzo nawilżająco.

Bez odpowiedniej ilości wody nasza skóra staje się szorstka, szara, matowa ponieważ naskórek złuszcza się nieprawidłowo. Kiedy skóra jest bardzo przesuszona, może powodować efekt podrażnienia, zaczerwienienia a nawet swędzenia.

Tylko wzmocnienie naturalnej bariery ochronnej skóry, może pomóc jej w zachowaniu zdrowego wyglądu.

Odpowiednie nawilżenie skóry jest szczególnie ważne w okresie zmian hormonalnych, kiedy nasz skóra szaleje. Wiele kobiet cierpi wtedy z powodu wzmożonej suchości skóry. Dlatego szczególnie w tym okresie należy mocno dbać o odpowiednie nawadnianie, odżywianie i ochronę skóry.

W wieku dojrzałym, szczególnie po 40 r.ż. nie ma co się oszukiwać, że produkty organiczne wspomogą nasze procesy starzenia skóry. Należy wtedy poszukać  produktów, które są zdrowe, czyste ale też skuteczne, czyli takie, które stymulują procesy regeneracji w skórze właściwej, a nie tylko chronią skórę od czynników zewnętrznych na powierzchni naskórka. Takim właśnie rozwiązaniem może być dla Ciebie Arbonne. Produkty są oparte na składach roślinnych – wegańskie, połączone z najnowszymi odkryciami nauki i zieloną chemią. Stymulują Twoją dojrzałą skórę do pracy, pobudzają jej spowalniające mechanizmy.

Oprócz wspomnianego wyżej głównego składnika phitynolu, olejek zawiera bardzo ważny składnik skwalan. Czym jest skwalan, możesz przeczytać TUTAJ

Co jeszcze warto wiedzieć o olejku:

  • Odżywczy olejek wzbogacony o składniki, które zawierają kwasy tłuszczowe omega-3 i -6 oraz przeciwutleniacze, wspomaga piękno i blask skóry.
  • Rozjaśniający olejek działa jak silna odżywka dla cery i pomaga nawilżyć te obszary skóry, które wymagają natychmiastowego nawodnienia.
  • Przyczynia się do poprawy kondycji skóry, co w efekcie pomaga nadać jej blask i jednolity kolor.
  • Odpowiedni dla każdego rodzaju skóry
  • Opracowany bez użycia substancji zapachowych.
  • Nie zatyka porów
  • Testowany dermatologicznie.
  • Produkt wegański, opracowany bez użycia glutenu.
Kluczowe składniki zawarte w olejku
    • Skwalan, uzyskany z oliwek i zawierający kwasy tłuszczowe omega-3 i -6, dzięki właściwościom nawilżającym obudowuje naturalną barierę lipidową skóry, a jednocześnie nawilża, chroni i odżywia cerę, nadając jej miękki i gładki wygląd oraz zdrowy blask.

 

    • Wyciąg z lucerny wspomaga nawilżenie skóry, przez co przyczynia się do poprawy jej wyglądu pod względem kondycji, koloru oraz jędrności. Dodatkowo zmniejsza widoczność drobnych i głębszych zmarszczek.

 

    • Wyciąg z cykorii wspomaga kolagen poprzez nawilżanie i przyczynia się do poprawy ogólnego wyglądu cery.

 

    • Olejek z rokitnika zwyczajnego, posiadający silne właściwości przeciwutleniające, wspomaga nawilżanie, przez co przyczynia się do nadania skórze jędrnego i gładkiego wyglądu.

 

SPOSÓB UŻYCIA:

Delikatnie nanieś 2 lub 3 krople olejku na oczyszczoną skórę twarzy i szyi. Stosuj raz lub dwa razy dziennie albo w zależności od potrzeby. Unikaj kontaktu z oczami i ustami.

Stosuj ten produkt w ramach codziennej pielęgnacji cery razem ze swoimi ulubionymi kosmetykami Arbonne. Stosowany regularnie olejek ten sprawia, że cera wygląda na jędrną i gładką oraz pomaga nadać jej zdrowo wyglądający blask.

Skład pod lupą

Działanie produktu na skórze jest efektem odpowiedniego połączenia składników, które synergicznie nabierają konkretnych właściwości i niejednokrotnie dają silniejsze efekty niż pojedynczy opisany składnik

SKŁAD INCI:
Cetyl Ethylhexanoate, Isopropyl Isostearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Squalane, Squalene, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Seed Oil, Cichorium Intybus (Chicory) Root Extract, Medicago Sativa (Alfalfa) Extract, Stearyl Glycyrrhetinate, Tocopherol

    • Cetyl Ethylhexanoate- emolient tłusty. Kondycjonuje skórę, zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody, natłuszcza, zmiękcza.

 

    • Isopropyl Isostearate- emolient suchy. Tworzy na powierzchni skóry i włosów nietłusty, kondycjonujący, zmiękczający i wygładzający, ochronny film, który zapobiega utracie nawilżenia.

 

    • Caprylic/Capric Triglyceride- Caprylic/Capric Triglyceride. Doskonała naturalna roślinna substancja zmiękczająca i ułatwiająca rozpuszczanie. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę.

 

    • Squalane- Skwalan jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Jako składnik spoiwa międzykomórkowego, wpływa na utrzymanie odpowiedniej, ciekłej struktury wodno-lipidowej, która zapewnia prawidłowe nawodnienie skóry. Jako jeden z ważnych elementów sebum zapewnia miękkość, elastyczność oraz chroni przed parowaniem wody z wnętrza skóry, dodatkowo wykazuje działanie ochronne przed inwazją bakterii i grzybów oraz przed działaniem promieniowania UV i innymi czynnikami środowiska. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza. Jest on polecany w produktach przeciwzmarszczkowych, dla cer dojrzałych, które utraciły naturalną zawartość skwalenu. Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach. Skwalan utrwala również zapachy. Jest on opcją dla cer bardzo wrażliwych, które nie tolerują naturalnych olejów roślinnych. Jest zaliczany do składników o niskim stopniu komedogenności (nie zatykający porów).
      Skwalen ma cenne właściwości, działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybicznie, opóźnia procesy starzenia, działa przeciw wolnym rodnikom, spłyca zmarszczki, rozstępy i blizny. Jest emolientem, ale niezbyt tłustym i ciężkim, odżywia, poprawia nawilżenie, ujędrnia i natłuszcza skórę, jest filmotwórczy, odbudowuje płaszcz lipidowy skóry, wzmacnia ją, reguluje pracę gruczołów łojowych i chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Dodatkowo stosowany jest, aby ułatwić przenikanie substancji aktywnych w głąb skóry, zwłaszcza Wit.A i jej pochodnych. Jest  naturalnym filtrem przeciwsłonecznym o spf ok. 6. Do skóry szorstkiej i suchej, z egzemą, łuszczycą można stosować wysokie stężenia, do skóry tłustej i mieszanej zaleca się stężenie w kosmetyku od 5-10%.

 

    • Cocos Nucifera ( Coconut) oil- głównie przeznaczonych do skóry suchej i bardzo suchej, przynosi natychmiastową ulgę ściągniętej i wysuszonej, a także łuszczącej się skórze. Substancja roślinna. Koi, łagodzi, wzmacnia naczynia krwionośne. Działa przeciwzmarszczkowo. Antyoksydant, działa przeciwutleniająco. Naturalny filtr UV, pochłaniacz UV. Działa przeciwzapalnie.

 

    • Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil- olej z nasion słonecznika. Pełni funkcję odżywczą, natłuszczającą, często stosowany w produktach ochronnych, z filtrami przeciwsłonecznymi. Polecany do pielęgnacji ciała, ma działanie przeciwzapalne, łagodzące i przeciwrodnikowe. Dobrze się wchłania.

 

    • Hippophae Rhamnoides Seed Oil- olej z rokitnika. Pozyskiwany z owoców rokitnika zwyczajnego doskonały składnik aktywny. Posiada ogromne ilości witamin A,  E i K oraz flawonoidów, karotenoidów, soli mineralnych i kwasów tłuszczowych. Zawartość witaminy C jest kilkanaście razy większa niż w owocach cytrusowych. Olej z rokitnika stanowi składnik wielu kosmetyków naturalnych, wykazujące olbrzymie właściwości pielęgnacyjne i lecznicze.Właściwości oleju z rokitnika:
      • działa stymulująco na naturalne procesy regeneracji i ziarnowania, dzięki czemu goi oparzenia i odmrożenia,wykazuje skuteczne właściwości przeciwbólowe,
      • doskonale przyspiesza procesy gojenia się ran i stanów zapalnych skóry,
      • wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, zwalczające negatywne skutki działania wolnych rodników,
      • posiada właściwości absorbujące promieniowanie UV,
      • nadaje skórze zdrowy i piękny koloryt,
      • doskonały do pielęgnacji skóry przesuszonej, zniszczonej, łuszczącej się oraz dojrzałej,
      • niweluje drobne zmarszczki i skutecznie opóźnia procesy starzenia się,
      • zapobiega nadmiernemu wypadaniu włosów oraz kondycjonuje je i nadaje im połysk
    • Cichorium Intybus (Chicory) Root Extract- wyciąg z liści cykorii. Jest doskonałym źródłem witamin i minerałów. Dzięki zawartości beta-karotenu cykoria odmładza. Wyciąg z cykorii wzbogaca najdroższe kosmetyki do pielęgnacji. Dzięki zawartości witaminy A wspomaga odbudowę skóry i zapobiega jej starzeniu się, ponadto pomaga w walce z trądzikiem oraz łagodzi podrażnienia skórne.

 

    • Medicago Sativa (Alfalfa) Extract-  Ekstrakt z korzeni lucerny. Posiada działanie witaminizujące, ogólne wzmacniające, bakteriobójcze i przeciwzapalne. Ekstrakt z lucerny stymuluje metabolizm komórek skóry, wydajnie niweluje zmarszczki, podobnie jak retinol bierze udział w utrzymaniu funkcji macierzy pozakomórkowej. Wzmaga syntezę kolagenu I oraz hamuje działanie metaloproteinaz odpowiedzialnych za degradację kolagenu. Odżywiona skóra staje się promienna a zmarszczki się spłycają.
      W celu zwalczania objawów starzenia się skóry bardzo często firmy kosmetyczne sięgają po retinol i jego pochodne. Niestety zastosowanie tych związków wiąże się z pewnymi ograniczeniami – niestabilnością retionidów oraz wysokim stopniem wywoływania podrażnień. “Retinol roślinny” został przebadany dermatologicznie i wyniki badań porównano z działaniem retinolu i we wszystkich testach otrzymano bardzo dobre wyniki. Ekstrakt z lucerny, który jest bogaty w galaktomanniany, intesyfikuje aktywność komórek skóry, dzięki czemu zahamowuje proces jej starzenia się. W odróżnieniu od retinoidów nie powoduje fotouczuleń, można go stosować w produktach na dzień.

 

    • Stearyl Glycyrrhetinate- Ten składnik ma działanie wybielające, wspomaga walkę z przebarwieniami. Działa lekko natłuszczająco, zapobiega odparowywaniu wilgoci, zmiękcza i nawilża.  Łagodzi objawy alergii, obrzęki, trądzik, podrażnienia i zaczerwienienia. Reguluje prace gruczołów łojowych i pomaga zwęzić pory. Pobudza mikrokrążenie i usprawnia przepływ limfy. Ujędrnia i uelastycznia skórę. Pomaga innym substancjom aktywnym przeniknąć w głąb skóry- wzmacnia ich działanie.

 

    • Tocopherol – Tocopherol, naturalna wit.E- Konserwant substancji tłuszczowych, chroni składniki przed utlenianiem, zmianą zapachu i koloru. Dodatkowo ma działanie silnie antyoksydacyjne, ujędrnia, działa odżywczo i przeciwstarzeniowo na skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, poprawia ukrwienie skóry, chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, przyspiesza regenerację np. po poparzeniu słonecznym.

 


WIĘCEJ INFORMACJI:

 

 

 

 


Chcesz wiedzieć więcej  zapraszam do kontaktu ze mną.

 

Katarzyna Sporysz

Konsultant Przedsiębiorca Arbonne

Kosmetyczka/ wizażystka/masażystka

Trener fitness twarzy